Vi letar dagmatte/dogwalker till vår schäfer Viggo

Stad

Stockholm

Datum

den 7 november 2022 - den 30 juni 2023

Betalning

0 kr

Beskrivning

Hej,

Vi letar efter någon som kan spendera lite vardagstid med vår schäfer Viggo.

Viggo är 1,5 år så här måste man räkna med att ha en livlig, lekfull lite osäker och trevande individ som fortfarande upptäcker världen i kopplet. Till mixen slänger vi in slyngel och lite spök så här gäller det att alltid ligga steget före.

Viggo är i grunden en lugn, lyhörd, lydig och snäll hund men kan lätt bli stressad av allt som finns i innerstan – då går han snabbt upp i varv.
Han är ofta duktig med andra hundar men inte så bra vid hundmöten i koppel.
Viggo vill samarbeta så låser det sig måste han få ett alternativ – att bli arg och tillrättavisa med tuffa tag är inte lösningen.

Ett absolut krav för att ta hand om Viggo är att man har tidigare vana - helst från schäfer men annars större bruksraser och gärna dem med vall.

Du som tar dig an Viggo behöver också ha följande egenskaper:
• Vara en lugn, trygg och stadig person.
• Vara säker och kunna säga nej vänligt men bestämt.
• Ha en bra radar på omgivningen
• Förstå och älska schäferns natur! För schäfern i allmänhet och Viggo i synnerhet gäller följande: stor och kraftfull men samtidigt liten och känslig med alla tentakler ute, känner direkt av rädslor och stor osäkerhet – hos dig men också omgivningen som måste pareras på rätt sätt! Också smart som tusan…??

Det primära önskemålet är att Viggo får 2-3 dagar i veckan med sällskap av någon som ger hans dagar ett bra innehåll - helst ute i skogsområden, för spring och lek! Fulla dagar är inte nödvändigt men ett bra upplägg får diskuteras individuellt.

Vi bor på Kungsholmen och vill såklart ha en närliggande lösning men det allra viktigaste är att du och Viggo finner varandra.

Ersättning utgår efter överenskommelse.

Ser fram emot att höras – voff!
Viggo, Joanna & Björn

2 svar på annonsen